Linkkivinkit

Suomalainen näkökulma

Luontoon.fi sisältää tietoa lähestulkoon kaikista suomalaisista retkeilykohteista.

Maanmittauslaitoksen karttapalvelusta saa ilmaiseksi maastokartat kaikkialta Suomesta. 1:50 000 maastokarttalehdet ovat zoomattavissa 1:20 000 karttaa vastaaviksi. Palveluiden merkitseminen on tosin hiukan vajavaista. Käytän itse näitä karttoja reittivinkkejä julkaistessani.

Retkikartta.fi on vastaavasti palvelu jossa yllämainitut maastokartat ja ilmakuvat on koostettu suureksi, helposti selattavaksi kartaksi. Ehkä maailman näppärin työkalu retkien suunnitteluun.

Ympäristökeskuksen vesitilannekartat suurimpien järvien ja jokien vesitilanteen seuraamiseen. Sisältää tarkat tiedot ja ennusteet vedenkorkeudesta, virtaamasta ja muusta tarpeellisesta.

Kansainvälinen verkosto

Lajin tunnetuimman harrastajan Roman Dialin blogi Roaming Dials. Roman Dial on myös kirjoittanut tiettävästi ainoan packrafting-oppaan, joka on todella hyödyllistä luettavaa jokaiselle lajista kiinnostuneelle. Dial myy kirjaansa suoraan bloginsa kautta.

Toinen merkittävä mies, Luc Mehl ja Things To Luc At. Luc on kokenut koskimeloja, joka julkaisee ajoittain myös näppäriä vinkkejä.

Packrafting.org, Alpacka Raftin sponsoroima keskustelufoorumi.

Euroopan packrafting-skene

Packrafting.de on Euroopan pioneerien Sven Schellinin ja Marc Kreinackerin ylläpitämä blogi, joka käsittelee tärkeimpiä päivityksiä ja tapahtumia koko maanosan puolesta. Samainen kaksikko myös ylläpitää Euroopan toimivinta reppulauttaputiikkia, Packrafting Storea.

Eurooppalainen keskustelufoorumi Packrafting Forum. Foorumi on varsin uusi eikä pahemmin näytä vetävän ihmisiä puoleensa. Valtaosa vähäisestä keskustelusta on saksaksi, mutta englanninkielinenkin alue löytyy.

Valmistajien kotisivut

Alpacka Raft tekee legendaarisia reppulauttoja, joita lähestulkoon mahdoton rikkoa. Veneisiin on saatavilla kajakkia vastaavat aukkopeitteet sekä Alpackan kehittelemä "Cargo Fly" joka mahdollistaa tavaroiden sullomisen veneen tuubin sisälle.

Feathercraft valmistaa Baylee-veneitä, joihin on saatavissa uniikki, itsestään tyhjentyvä pohja. 

FlyWeight Desings tekee ainoataan yhtä venemallia, Flytepackeria, joka on pyöreä kuin pesuvati ja ilmeisen hankala melottava. Flytepacker on kuitenkin kevein markkinoilla oleva reppulautta, se painaa vain noin kilon ja pakkautuu todella pieneen tilaan.

NRS:ltä löytyy myös yksi malli, mutta sitä näkee varsin harvoin. NRS:n tuotetta on myös luonnehdittu rakenteeltaan liian heppoiseksi.

Kokopelli Raft Co on uusi tekijä alalla, mutta he eivät ole saaneet tuotantoaan vielä käyntiin.
 

Alan kaupat

Jo aikaisemmin mainittu Packrafting Store on paras Alpackan lauttojen jakelukanava Euroopassa.

Oululainen Shelby myy yhtä sun toista tarviketta tee-se-itse -projektien materiaaleiksi.

Lisäksi Varustelekasta, Varuste.netistä, Partioaitasta ja Retkiaitasta löytyy yhtä sun toista reppulauttailussa tarvittavaa kuivasäkeistä kenkiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sä tästä kelaat? / Well, what do you think?